Sophie Schelin

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fk9ability%2Fvideos%2F1499362636755037%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>

, Instruktör, Inspiratör, Leg Naprapat, Cert Hundfysioterapeut

Jag heter Sophie Schelin, tidigare Lundgren, och lever tillsammans med min man och två barn, två hundar, tre katter  och ett gäng höns på en gård utanför Hedesunda.

Jag är förutom hundinstruktör och hundpsykolog även naprapat och radiopratare i P4 Jämtland och P4 Gävleborg.  Jag utbildade mig till hundfysioterapeut och hundmassör för att kunna tillgodogöra mig mina kunskaper om anatomi, rörelser och fysiologi även på hundar. Det har jag mycket nytta av i mitt arbete med hundars hälsa och beteenden!

Det är många olika hundar av olika raser som jag fått äran att ha som familjemedlemmar genom åren. Tyvärr har många ryckts ifrån oss alldeles för fort men vi har även hjälpt hundar till nya familjer istället för att få avsluta sina liv för att de inte passat sin första eller andra familj.

Min Belgiska vallhund Raia har lärt mig mycket och tillsammans har vi nu varit uttagna till Svenska Lydnadslandslagets elitsatsning ”Talangtruppen” tre gånger och under 2012 och 2013 även ”Spetsgruppen”. Spetsgruppen är en mindre grupp som handplockats i Sverige för att man tror att de har extra kapacitet att nå Landslaget. Med Raia tävlar jag aktivt i lydnad och vi har tävlat flera SM och även ett VM för belgiska vallhundar.

Kvick, som är en bordercollie, kom till oss som 11 månaders ljuvligt litet monster. Han hade många speciella sidor men var en jäkel på lydnad. Trots sitt humör och bestämda åsikter så passade vi varandra som hand i handske. Vi var med i talanggruppen i lydnad 2016 men mitt hjärta brast då han på grund av en mycket allvarlig skada fick lämna oss hösten 2016. Kvick hade så mycket potential och så mycket som han aldrig fick visa lydnadsvärlden.

Nu har jag även Raias dotter Pyra i gänget och hon är en go och glad skit som gärna tränar massor! Vi ska leka oss fram i bitsporterna och det kommer bli lite Mondioring för Pyra framåt sommaren. Vi kommer lära oss massor och ha superkul på vägen!

Sophie@k9ability.se

Utbildningar:

 • Leg Naprapat, 5 årig utbildning
 • Dipl Hundmassör 1-årig utbildning.
 • Cert Hundfysioterapeut 1-årig utbildning.
 • Hjälptränare på ”Gå på kurs med din hund”, Jeanette Axenmo.
 • Föreläsare om hundens hälsa, fysik och träning.
 • Instruktör och inspiratör på kurser sen 2008.
 • Etologiutbildning på Hundens hus.
 • Utbildning i spår, specialsök, viltspår, eftersök och tävlingslydnad.
 • Tävlingsträning med Eva Bodfält
 • Ubildad inom klickerträning, Canis.
 • Cert Instruktör, Hundsteg 1 år.
 • Kantarellsöksinstruktör
 • Fördjupad inlärning och etologi, Hundsteg
 • Problemhundskonsult / hundpsykolog, Hundsteg 1 år
 • Tränat tävlingslydnad för Maria Brandel, Anders Kjernholm, Lotta Linusson, Ditte Andersson och Anne Dahlin.
 • Uttagen till Talangtruppsläger + landskamp 2010, 2012 och 2013 med Ullhedens Uhraia
 • Medlem i LL Sveriges Spetstrupp i tävlingslydnad 2012 och 2013.

Caroline Larsson

Terapihundsförare, Problemhundkonsult, Instruktör, Inspiratör

Caroline är utbildad terapihundförare och har under flera år arbetat tillsammans med sina hundar Drutten och Lill-Ove inom Östersunds kommun. Hon har drivit kommunala projekt för att ta fram rutiner och riktlinjer samt mäta effekterna av hundar i demensvården.

Utöver terapihundarbetet så tävlar Caroline i lydnad på SM-nivå med sin labrador och tränar allt i från jakt, rallylydnad och nosarbete

Caroline är också hundinstruktör och professionell hundtränare. Hon håller valpkurser och slyngelkurser inom vardagslydnad eller för den som vill tävla och träna aktivt med sin hund. Caroline håller också kurser i tävlingslydnad, grundträning, barnkurser och kantarellsök

Tålamod, påhittighet och fiffiga tekniker är Carolines specialitet! Till henne ska du vända dig när du vill ha det där lilla extra i hundträningen.

Caroline@k9ability.se

Frida Kristoffersson

Instruktör, Inspiratör

Det är Frida som sköter vår marknadsföring och hemsida samt uppdaterar våra sociala medier. Hon är dessutom spårexpert och håller våra spårkurser men också valpkurser.

Frida tränar och har tävlat i lydnad och spår tillsammans med sin Riesenschnauzer Harley som numera går väldigt försiktigt efter en längre skadeperiod och har därefter mer eller mindre pensionerats. Frida har även en kelpie vid namn Bluff och planen är att träna och tävla honom i mondioring och bruks.

Fridas specialitet är stökiga och bökiga hundar utan samarbete.

Frida@k9ability.se

Elias Adabugday

Instruktör, Hundpsykolog

Elias är instruktör i allmänlydnad, nosework och en erfaren hundpsykolog. Elias har arbetat heltid som hundinstruktör främst inom nosework och som problemhundsutredare i Göteborg innan flytten gick till Östersund.

Elias brinner verkligen för nosework som han var en av de första i Sverige att lära sig! Och utav grundaren till nosework, Ron Gaunt, dessutom!
Hemma har Elias och hans sambo tre hundar. Två rumänska gatuhundar, som behövt mycket arbete för att fungera i svensk miljö, och en border collie.
Hundar med rädslor är ett av Elias specialområden.

Elias@k9ability.se