Föreläsningar och Clinics

Sophie Schelin är hundinstruktör, hundpsykolog och specialiserad på hundar med problem eller problembeteenden. Vill ni ha en föreläsning på er brukshundklubb eller träningsgrupp så går det bra att boka.

 

Raskunskap, ledarskap och signaler

Vilka speciella egenskaper och egenheter har just min ras? Vad bör jag tänka på när jag uppfostrar min hund och vad säger hunden när den gör si eller så?

 

Domninera eller instruera

Hur fungerar egentligen en flock? Behöver jag oroa mig för mitt ledarskap och vad säger egentligen hunden?

 

Kamphunds campus

Om de härligaste hundarna, ”kamphundar”. Bull- och terrierraserna. Fakta om rastypen, egenskaper, träningstips och annat för den nyfikne eller kamphundsälskaren.

 

Lek för att lära

Hur man använder belöningar för att lära hunden vardagsmoment, tävlingsmoment och bra att ha saker. Den viktiga leken leder oss och hjälper oss att förstå hunden samt öva hunden på saker den har svårt för. Föreläsning varvas med demonstration med hund.

 

Berikning och stress

Hur man får en sund hund som mår bra och får utlopp för sina naturliga behov. Hur man undviker stress och destruktiva beteenden. Vad är stress och hur vet jag om min hund är stressad?

 

100% Inkallning

Går det att lyckas med inkallningen oavsett avstånd, retning och om du råkar ha fickludd i fickan istället för oxfile? Måste du alltid vara roligare än det som lockar? Eller hur funkar det?